İran ve Türkiye arasındaki ekonomik ve ticari işbirliğinin genişletilmesine vurgu

İran ve Türkiye arasındaki ekonomik ve ticari işbirliğinin genişletilmesine vurgu

İran’ın Doğu Azerbaycan Eyaleti Valisi, Tebriz’de Türkiye’nin Başkonsolosu ile yaptığı toplantıda, bu ilin Türkiye ile ekonomik ve ticari işbirliğini genişletmeye hazır olduğunu duyurdu.

Sahab haber ajansının bildirdiğine göre Doğu Azerbaycan Valisi “Behram Sermest”, 23 Ekim Çarşamba günü Türkiye’nin Tebriz’deki Başkonsolosu “Çetin Taner” ile yaptığı görüşmede, Doğu Azerbaycan’daki Türk Konsolosluğunun İran için önemli bir yer olabileceğini söyledi. Yetkili ayrıca, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi, özellikle sermaye fırsatlarının belirlenmesi ve iş heyetlerinin görüşmelerinin önemli olduğunu belirtti.
İran ile Türkiye arasındaki uzun ve stratejik ilişkilere değinen Sermest, şunları ekledi: Doğu Azerbaycan enerji ve insan gücü gibi konularda rekabet avantajına sahip ve yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor.
Türkiye’nin Tebriz Başkonsolosu da bu toplantıda İran ile Türkiye’nin tarihi ve güçlü komşuluk ilişkilerine sahip olduğunu belirterek, ekonomik, kültürel ve turizm ilişkilerinin geliştirilmesinin her iki ülke için çok önemli olduğunu ve Türkiye’nin bu işbirliklerine her türlü desteği vermeye hazır olduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

16 − one =