Yemen, işgal rejimine giden gemiyi vurdu

Yemen, işgal rejimine giden gemiyi vurdu

Yemen Silahlı Kuvvetleri, Umman Denizi’ndeki “MEGALOPOLIS” gemisini bir dizi insansız hava aracıyla hedef aldıklarını duyurdu.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, bu akşam, Yemen Hava Kuvvetleri’nin Umman Denizi’nde “MEGALOPOLIS” gemisini bir dizi insansız hava aracıyla hedef aldığını açıklayarak operasyonun amacına ulaştığını doğruladı.

Geminin, sahibi olan şirketin işgal altındaki Filistin limanlarına yönelik erişim yasağını ihlal ettiği için vurulduğu belirtildi.

Ayrıca, Gazze ve Lübnan’daki savaşçıları da selamlayan Yahya Seri, Hamas Siyasi Büro Başkanı büyük lider Yahya Sinvar’ın şehadetinin direnişi ve dünyadaki tüm özgür insanların kurtuluş ve zafer yolunu sürdürme kararlılığını artıracağını bildirdi.

Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin “Vaat Edilen Fetih ve Kutsal Cihat” savaşında desteğinin ikinci yılını başlatırken, İsrail işgaline deniz ablukası uygulamaya devam ettiğini ve onunla ilişkili olan, ona giden veya onunla iş yapan tüm gemileri hedef aldığını belirtti.

Ayrıca roketlerin ve insansız hava araçlarının işgali hedef almaya devam edeceğini söyleyen Yahya Seri, Gazze Şeridi üzerindeki kuşatma kaldırılana ve Lübnan’a yönelik saldırganlık durdurulana kadar bu operasyonların durmayacağını vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

14 − 6 =