İran: Dünya, Siyonistlerin meşrulaştırıcısı ve tedarikçisi olan Amerika ve Almanya’nın desteğini unutmayacak

İran: Dünya, Siyonistlerin meşrulaştırıcısı ve tedarikçisi olan Amerika ve Almanya’nın desteğini unutmayacak

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Dünya, Siyonistlerin meşrulaştırıcısı ve tedarikçisi olan Amerika ve Almanya’nın desteğini unutmayacak, açıklamasında bulundu.

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü “Filistin halkı, bölge ve dünya, İsrail rejiminin suçlarının en önemli meşrulaştırıcılarından olan Amerika ve Almanya’nın, bu rejimin en büyük ölümcül silah tedarikçisi olduğunu da unutmayacaktır.”dedi.

İRNA’nın haberine göre İsmail Bekayi Hamane, “X” sosyal medya hesabında “Siyonist rejimin Gazze Şeridindeki El Memedani Hastanesi’ne düzenlediği ve aralarında yaralı kadın ve çocukların da bulunduğu 500’den fazla hastanın şehit olduğu hava saldırısının yıl dönümü, zulmün ve acımasızlığın, ideolojik kendini beğenme ve dokunulmazlıkla beraber olduğu sürece hiçbir sınırının olmadığını hatırlatır.”paylaşımında bulundu.

Bekayi Hamane, mazlum Gazze halkının 17 Ekim 2023 gecesi El Memadani Hastanesi’ne sığınırken Siyonist rejim savaş uçakları tarafından katledildiğine dikkat çekerek, “Bu, uluslararası toplumun oybirliğiyle kınadığı soykırımın başladığı ilk günlerde İsrail rejiminin Gazze Şeridi’nde işlediği ilk savaş suçu vakasıydı.”diye yazdı.

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, işgalci rejimin ABD ve diğer bazı Avrupa ülkelerinin kapsamlı desteğiyle güvence altına alınan “dokunulmazlık” güvencesinin, bu suçun tekrarlanmasına ve tüm Filistinlilere karşı ana vatanlarında daha geniş bir savaşa yol açtığını vurgulayarak “İsrail rejimine ölümcül silah sağlayanlar da bu iğrenç cinayetlerin suç ortağıdır.”ifadesine dikkat çekti.

İşgalci Siyonist rejimin savaş uçakları, 15 Eylül 2024’te Gazze’deki El Memedani Hastanesi’ni bombalayarak hastaları, sağlık çalışanlarını ve hastaneye sığınan evsiz barksız insanları hedef aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two × 3 =