Erdoğan: İsrail’e kapsamlı silah ambargosu uygulansın

Erdoğan: İsrail’e kapsamlı silah ambargosu uygulansın

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siyonist rejime silah ambargosu uygulanmasını önererek “Gazze ve Lübnan’daki savaşın durdurulması için Tel Aviv üzerindeki baskıyı artırmak için İsrail’e kapsamlı bir silah ambargosu uygulanması gerekiyor.” vurgusunda bulundu.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Kurumu İletişim Başkanlığı, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Abul Gait ile yaptığı görüşmede Siyonist rejime karşı kapsamlı bir silah ambargosu uygulanmasının gerekliliğini vurguladı.” notunu paylaştı.
Bu açıklamaya göre Türkiye Cumhurbaşkanı, Siyonist rejimin Gazze ve Lübnan’da yaktığı yangını yaymaktaki amacının, sonunda Filistin halkının tüm topraklarını gasp etmek ve onları kendi vatanlarında topraksız bırakmak olduğuna dikkat çekti.
Bu açıklamada şu ifadeler yer alıyor:
“Arap Birliği Genel Sekreteri ile görüşmesinde İsrail’in Gazze ve Lübnan’a yönelik saldırılarına değinen Erdoğan, Ankara’nın Tel Aviv’in suçlarının cezasız kalmaması için elinden geleni yaptığını bir kez daha vurguladı. Bu toplantıda Türkiye cumhurbaşkanı, Suriye, Libya, Somali ve Etiyopya’daki gerilimlerin hızla çözüleceğini ve bu bölgelerin mümkün olan en kısa sürede barış, huzur ve istikrar elde edeceği umudunu dile getirdi.”
Siyonist rejimin Gazze Şeridi’nde işlediği suçların üzerinden yaklaşık bir yıl geçtikten sonra Filistin Sağlık Bakanlığı, bu dönemde çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 42 bin 409 Filistinlinin bu bölgede şehit edildiğini açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nineteen − three =