Berri’den ABD’nin tutumuna tepki

Berri’den ABD’nin tutumuna tepki

Lübnan Parlamentosu Başkanı, Siyonist rejimin Gazze ve Lübnan’a karşı yürüttüğü acımasız savaş konusunda Amerikalıların ikiyüzlülüğünü eleştirdi.

Lübnan Parlamentosu Başkanı, Siyonist rejimin Gazze ve Lübnan’a karşı yürüttüğü acımasız savaş konusunda Amerikalıların ikiyüzlülüğünü bir kez daha eleştirerek, ABD’nin diplomatik bir dil benimsediğini ancak her zaman İsrail’in pozisyonunu desteklediğini ve ateşkes için hiçbir şey yapmadığını vurguladı.

Siyonist düşmanla savaşa ilişkin gelişmelere ilişkin konuşan Lübnan Parlamentosu Başkanı “Nebih Berri”, Amerikalıların iddialarının aksine savaşı durdurmak için ciddi bir önlem almadıklarını açıkladı.

Nebih Berri, ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken’in benimsediği diplomatik üsluba rağmen Amerikalıların hâlâ İsrail’in aynı tavrını sergilediğini ve bu rejimin pozisyonunu desteklediğini ekledi.

Lübnan Meclis Başkanı bugün gerek Blinken aracılığıyla, gerekse ABD elçisi Amos Hochstein aracılığıyla çatışmaların azaltılması ve ateşkes konusunda herhangi bir adım atılmadığını, bu ülkenin konumunda bir değişiklik görülmediğini vurguladı.

Birkaç gün önce Nebih Berri, Amerikan hükümetinin, işgalci rejimin Lübnan’daki sivil mevzilere yönelik saldırganlığına karşı gösterdiği performansı eleştirerek, Amerikalıların savaşı durdurmak istediklerini ancak gerçek şu ki bunu gerçekleştirmek için hiçbir şey yapmadıklarını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fourteen − 6 =