Uluslararası Yardım Örgütü: Gazze’deki Durum Cehennemin Derinliklerini Andırıyor

Uluslararası Yardım Örgütü: Gazze’deki Durum Cehennemin Derinliklerini Andırıyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Gazze Şeridi’nde çocukların acılarına ve sorunlarına değinen uluslararası örgütün bölge müdürüJeremy Stoner , bu bölgedeki durumun cehennemin derinliklerine benzediğini söyledi.

Habere göre, Save the Children’in bölge müdürü Jeremy Stoner yaptığı açıklamada, şunları söyledi: İsrail’in soykırım savaşı sonucunda Gazze’deki durum artık cehennemin derinliklerine dönmüş durumdadır.

Sözlerinde şunu vurguladı: Gazze halkı 2 hafta öncesinden bu yana gıdadan mahrum bırakılıyor ve sürekli bombalanıyor ve bulundukları bölgeyi terk edemiyorlar. Tahliye emirleri, çocukların temel geçim kaynaklarından yoksun olması nedeniyle infaz emrine dönüşeceğini belirtti.

Bu uluslararası örgütün bölge müdürü şunları ekledi: Artık çocukları öldürmenin askeri hedefleri hakkında sorular var. Jeremy Stoner ayrıca bombalama tehdidine rağmen Deir ul-Balah’ta ikinci tur çocuk felci aşılarına başlandığını söyledi.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Bürosu yaptığı açıklamada, İsrail rejiminin Gazze’nin kuzeyine düzenlediği ve on binlerce sivilin yiyecek ve susuz kalmasına neden olan 10 günlük hava saldırılarından dehşete düştüğünü duyurdu.

BM İnsan Hakları Ofisi şunları ekledi: “İsrail askerlerinin kilit bir noktada kum tepeleri oluşturduğuna, kuzey Gazze’yi etkili bir şekilde kapattığına ve kaçmaya çalışanlara ateş açtığına dair raporlar aldık.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two × 4 =