Maduro: Hitler’in Cesaret Edemediği Şeyi Netanyahu, ABD ve Avrupa’nın Desteğiyle Yapıyor

Maduro: Hitler’in Cesaret Edemediği Şeyi Netanyahu, ABD ve Avrupa’nın Desteğiyle Yapıyor

Maduro, yaptığı açıklamalarda, Siyonist rejimin ve onu destekleyen Batılı güçlerin yaptıklarının, Nazi Almanyası ve Hitler’in işlediği suçlardan daha kötü olduğunu ifade etmişti.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolás Maduro, Siyonist rejimin Gazze ve Lübnan’daki vahşetini bir kez daha şiddetle kınayarak, bu rejimin Başbakanı “Benjamin Netanyahu”nun ABD emperyalizmi ve Avrupa Birliği’nin yarattığı bir canavar olduğunu vurguladı. Pars Today’in Mehr haber ajansına dayandırdığı habere göre, Maduro, “Hitler’in cesaret edemediği şeyi şu anda bu canavar (Netanyahu) yapıyor; ABD emperyalizmi ve Avrupa Birliği tarafından yaratılan bir canavar” dedi.

Venezuela Dışişleri Bakanı, pazar günü yaptığı açıklamada, bu ülkenin, Siyonist rejimin saldırıları nedeniyle Suriye’ye sığınan Lübnanlılara 14 ton insani yardım gönderdiğini belirtti.

Açıklamaya göre, bu yardımlar Venezuela halkı tarafından sağlandı ve Simon Bolivar Uluslararası Havaalanı’ndan Suriye’ye yapılan bir törenle gönderildi.

Geçen hafta, “El Aksa Tufanı” operasyonunun yıl dönümü vesilesiyle, Nicolás Maduro, “Bugün Orta Doğu’da olanlar bir çatışma değil, ABD, İngiltere ve Avrupa’nın bu bölgeyi kontrol altına almak amacıyla yürüttüğü bir sömürge projesidir. İsrail, bir ateşkesin sağlanmasını önlemek için Nasrallah ve Heniyye’yi hedef alarak onları ortadan kaldırmaya çalıştı.” dedi.

Maduro, “Netanyahu, Gazze’deki hastaneleri, okulları, camileri ve mülteci kamplarını bombaladı. Bu bir savaş mı? Hayır, bu bir soykırımdır.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, “El Aksa Tufanı”nın yıl dönümüne ve Siyonist rejimin Gazze’ye karşı başlattığı savaşa değinen Maduro, bu savaşın “en vahşi soykırım savaşı” olduğunun altını çizdi. “27 bin çocuk ve 10 binden fazla kadın öldürüldü (şehit edildi). Bunun yanı sıra, Gazze’deki evlerin %80’i Netanyahu’nun bombalarıyla yıkıldı.” diye ekledi.

Maduro, önceki açıklamalarında da Siyonist rejimin ve onu destekleyen Batılı güçlerin yaptıklarının Nazi Almanyası ve Hitler’in işlediği suçlardan daha kötü olduğunu belirtmiş ve onların şimdi Lübnan’a yöneldiklerini, daha önce ise Libya ve Irak’ı yerle bir ettiklerini ifade etmişti.

Mduro’ya göre, olan bitenler “Arap halklarına karşı bir savaş”tır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7 + 18 =