Burrell, Gazze ve Lübnan’da Derhal Ateşkes Çağrısında Bulundu

Burrell, Gazze ve Lübnan’da Derhal Ateşkes Çağrısında Bulundu

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısının arifesinde, Avrupa Birliği’nin dış politikasının başkanı bir kez daha Gazze ve Lübnan’da derhal ateşkes çağrısında bulundu.

Habere göre, Josep Burrell, Lüksemburg’da medya mensuplarının da katılımıyla düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi: Konsey toplantısına başkanlık etmeden önce İngiltere Dışişleri Bakanı David Lemmy’yi ağırlıyorum. David’i İngiltere Dışişleri Bakanı seçildikten sonra güvenlik sorunları ve zorluklar hakkında konuşmaya davet ettim.

Güvenlik sorunlarının ve çok sayıda zorluğun İngiltere ve Avrupa Birliği’ni tehdit ettiğini belirtti: Birbirimizin komşuları ve ortaklarıyız, ortak endişelerimiz var, Ukrayna tarafından Rusya’ya karşı duruyoruz, Birleşmiş Milletler Şartı’nı destekliyoruz, şiddet konusunda endişeliyiz Ortadoğu’da her iki taraf da Lübnan ve Gazze’de derhal ateşkes istiyor ve biz, bu karanlık anlarda ve dünya çapındaki pek çok zorluk göz önüne alındığında, güçlü bir Avrupa kıtasının güçlü bir ortaklığa ihtiyacı olduğuna inanıyoruz.

Avrupa Birliği dış politika yetkilisi şöyle devam etti: Karşılaştığımız güvenlik sorunları sınırlarımızın ötesinde olduğu için her iki taraf da güvenlik ve savunma alanında işbirliğini güçlendirmek istiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sixteen − two =