UNIFIL: İsrail Güçleri Üssümüze Zorla Girdi

UNIFIL: İsrail Güçleri Üssümüze Zorla Girdi

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Güney Lübnan’daki Birleşmiş Milletler barış gücü (UNIFIL), Siyonist ordusunun bu güçlere yönelik saldırısını ve Siyonist güçlerin mavi çizgiyi aştığını duyurdu.

Habere göre, UNIFIL, 3 grup İsrail askerinin Mavi Hat’tan Lübnan’a geçişini gözlemlediğini duyurdu.

UNIFIL şunları kaydetti: 2 İsrail Merkava tankı Ramya’daki üssümüzün kapısını tahrip ederek üsse zorla girdi ve 45 dakika sonra oradan ayrıldı; İsrail güçlerinin Ramya’daki üssümüze ateş açması sonucu dumandan etkilenmesi sonucu 15 askerimiz boğuldu.

Güney Lübnan’daki Birleşmiş Milletler barış gücü de şu açıklamayı yaptı: Dün İsrail ordusunun askerleri, güçlerimizin Mis el-Jabal kasabası yakınlarında destek hareketini durdurdu ve bu güçlerin görevlerini yerine getirmesini engelledi.

UNIFIL ayrıca şunları söyledi: İsrail ordusundan güçlerimize yönelik bu korkunç saldırıları açıklamasını istedik, İsrail barışı koruma güçlerinin sağlık ve güvenliğini korumaya uymalı açıklaması yapıldı.

Birleşmiş Milletler, 2000 yılında Lübnan ile işgal altındaki Filistin arasına “Mavi Hat” olarak bilinen sınır çizgisini çizmişti. Siyonist rejimin güçleri defalarca bu hattı geçmeye çalıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three × three =