ABD ve İsrail, Putin ile Pezeşkiyan Arasındaki İkili Görüşmeden Endişeli

ABD ve İsrail, Putin ile Pezeşkiyan Arasındaki İkili Görüşmeden Endişeli

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İran ve Rusya cumhurbaşkanları Türkmenistan’da bir araya geldi ve görüşmede iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesinin gerekliliğinden bahsetti. Bu durum ABD ve Siyonist rejimin memnuniyetsizliğine ve endişesine neden oldu.

Habere göre Siyonist medya şunları yazdı: “Vladimir Putin, Ukrayna’daki savaş sırasında ve Rusya’nın işgalinden sonra ortaya çıkan uluslararası izolasyonun bir sonucu olarak, Moskova’nın İran’ın yanı sıra Çin ve Kuzey Kore ile ilişkilerini derinleştirmeye yönelik adımlar attı. “

Bu kaynak, İran’ın İran insansız hava araçlarını Rusya’ya sattığı ve Ukrayna savaşında kullandığı yönündeki asılsız iddiaları şöyle yazdı: Amerika, Putin’in yaklaşımını kaygıyla izliyor.

“Zamanların ve Medeniyetlerin Bağlantısı – Barış ve Kalkınmanın Temeli” adlı uluslararası konferansa katılmak üzere Türkmenistan’a giden İran Cumhurbaşkanı olarak ilk kez Rus mevkidaşı ile görüştü.

Bu toplantıda İran Cumhurbaşkanı, Rusya ve İran’ın dünyadaki konumlarının birbirine diğerlerine göre çok daha yakın olduğunu söyledi. İran ile Rusya arasındaki stratejik iş birliği belgesinin Rusya’da yapılacak BRICS zirvesi sırasında nihai hale getirilmesini umduğunu ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fourteen − eleven =