Gazze Şeridi’nde Şehit Sayısı 42 Bin 65 Kişiye Ulaştı

Gazze Şeridi’nde Şehit Sayısı 42 Bin 65 Kişiye Ulaştı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Gazze Şeridi’ndeki Filistin Sağlık Bakanlığı, son istatistiklerinde Siyonist rejimin bu bölgede yaşayanlara karşı yürüttüğü savaş sonucunda 42,65 Filistin vatandaşının şehit olduğunu duyurdu.

El Cezire haber kanalının haberine göre Filistin Sağlık Bakanlığı, Siyonist rejimin Gazze Şeridi’nde son 24 saatte 5 cinayet işlediğini, bunun sonucunda 55 kişinin şehit olduğunu, 166 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Bu rapora göre şu ana kadar çok sayıda mağdur enkaz altında ve sokaklarda kalmış ve kurtarma ekipleri onlara yardım edemiyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre, Siyonist rejim ordusunun 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları sonucunda 42 bin 65 kişi şehit oldu.

Bakanlık, Siyonist rejim ordusunun Gazze Şeridi’nde savaşın başlangıcından bu yana düzenlediği saldırılarda yaralananların sayısının 97 bin 886’ya ulaştığını da sözlerine ekledi.

Bu arada Refah şehrinin batısındaki El-Mawasi bölgesi de bugün Siyonist rejimin hava saldırısının hedefi oldu.

Filistin Kızılayı, Gazze Şeridi’nin merkezindeki Deir el-Balah’taki Rafida okuluna düzenlenen saldırıda 28 kişinin şehit olduğunu, 54 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × 5 =