Meşal: İsrail, Batı Şeria’da Yaşayanları Ürdün’e Zorunlu Göçe Zorluyor!

Meşal: İsrail, Batı Şeria’da Yaşayanları Ürdün’e Zorunlu Göçe Zorluyor!

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre, Filistin dışındaki Hamas hareketinin lideri Halid Meşal,şu uyarıda bulundu: İsrail, milyonlarca Filistinliyi Batı Şeria’dan Ürdün’e göç etmeye zorlamaya çalışıyor.

Habere göre, Halid Meşal, verdiği röportajda, Aksa Tufanı operasyonunun Siyonist rejimin Gazze Şeridi’ne yönelik özel planının başlangıcı olduğunu belirterek şunları söyledi: Kahire’deki mevcut toplantı için önerimiz, Gazze Şeridi’nin milli olarak yönetilmesidir.

Hamas hareketinin Filistin dışındaki lideri şunu ekledi: Şu anda Gazze’de ateşkes için bir müzakere yok. Ateşkes görüşmelerinde yeni bir şey yok ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu 2 Temmuz teklifinden çekildi.

Meşal şunları söyledi: Kahire’deki mevcut toplantıya ilişkin önerimiz Gazze Şeridi’nin Filistin Yönetimi ile mutabakat halinde ulusal yönetimidir. Milli Birlik Hükümeti’nin Batı Şeria ve Gazze’yi yönetme teklifini kabul ettik ama bazı partiler kabul etmedi.

Mescid-i Aksa saldırısı, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik özel planının başlangıcıydı.

Meşal şuna dikkat çekti: Kahire’nin El Fetih hareketiyle görüşmesi, Çin’in savaş sonrası perspektif yaratması meselesinin bir başlangıcıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × 3 =