Arakçi: İsrail, füze kabiliyetlerimizi sınamasın

Arakçi: İsrail, füze kabiliyetlerimizi sınamasın

İran Dışişleri Bakanı Arakçi, İsrail’e yönelik sert açıklamalarda bulunarak, olası bir saldırı durumunda ülkesinin tereddüt etmeden karşılık vereceğini ve füzelerinin tüm hedeflere ulaşabilme kabiliyetine sahip olduğunu vurguladı.

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, bugün yaptığı açıklamada, düşman tarafından yapılacak herhangi bir hatanın “İran’ın gecikmeden, tereddüt etmeden ve kararlılıkla vereceği güçlü bir yanıtla karşılanacağını” vurguladı.

Aksa Tufanı operasyonu sürecinde konuşan Arakçi, ülkesinin “kurumlarına ya da altyapısına yönelik her türlü saldırıya misliyle karşılık vereceğinin” altını çizdi.

“Düşmanlarımız füzelerimizin tüm hedeflere ulaşabilme kabiliyetinin farkında,” diyen Arakçi, “İsrail, kabiliyetlerimizi sınama hatasına düşmemeli,” ifadelerini kullandı.

Arakçi, uyarılarını şöyle sürdürdü: “Düşman İran İslam Cumhuriyeti’ni hedef almaya kalkışırsa, çok daha sert bir karşılık alacaktır. İsrail’deki hedef bankasını çok iyi biliyoruz.”

Bakan ayrıca, hükümetinin “zafer elde edilene kadar direniş eksenini destekleme konusundaki kararlılığını ve Filistin davasının temel ilkelerini savunma yönündeki kesin taahhüdünü” dile getirerek, Sadı Vaad operasyonlarının, İran’ın herhangi bir saldırganlık eylemine karşılık verme iradesinin somut bir göstergesi olduğunu” belirtti.

Arakçi, Aksa Tufanı operasyonunun, Filistin halkının “kendi kaderini tayin etme hakkını” teyit ettiğini da sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × three =