İranlı genç kız ve erkek tekvandocular 7 altın madalya ile dünya şampiyonu oldu; Güney Kore ikinci, Hırvatistan üçüncü oldu

İranlı genç kız ve erkek tekvandocular 7 altın madalya ile dünya şampiyonu oldu; Güney Kore ikinci, Hırvatistan üçüncü oldu

İranlı genç kız ve erkek tekvando takımları, Güney Kore’de düzenlenen dünya şampiyonasında birincilik elde etti.

İran milli takımı, kız ve erkeklerde toplamda 7 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya kazanarak, ilk kez dünya gençler tekvando şampiyonasında birincilik kürsüsüne çıktı. Pars Today’in bildirdiğine göre, İran takımı daha önce erkeklerde iki kez ve kızlarda bir kez dünya şampiyonluğu yaşamıştı. Ancak hem kızlar hem de erkeklerde aynı anda dünya şampiyonu olmak ilk kez yaşandı.

Ayrıca şampiyonanın sonunda, İran milli genç kız takımının antrenörü Fatma Sefirpur, ikinci kez dünya genelinde en iyi kadın antrenör seçildi. İran erkek takımının antrenörü Feyzullah Nefcm de dünya genelinde en iyi erkek antrenör ödülünü almaya hak kazandı.

Bilindiği gibi, 14. Dünya Gençler Tekvando Şampiyonası, 96 ülkeden sporcuların katılımıyla Çançon, Güney Kore’de Çarşamba günü başladı ve Pazar günü sona erdi. Güney Kore ve Hırvatistan takımları sırasıyla ikinci ve üçüncü oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five × 2 =