İran’ın Beyrut Büyükelçisi: Irakçi’nin Lübnan gezisi cesurcaydı

İran’ın Beyrut Büyükelçisi: Irakçi’nin Lübnan gezisi cesurcaydı

İran’ın Lübnan Büyükelçisi İran dışişleri bakanı Seyyed Abbas Irakçi’nin Lübnan ziyaretinin cesur ve güçlü bir gezi olduğunu ve önemli bölgesel sonuçlar doğuracağını söyledi.

İranpress haber ajansının bildirdiğine göre çağrı cihazlarının düzenlediği terör saldırısı nedeniyle daha önce yaralanan ve şu anda tedavi gören Mucteba Amani, X’teki kişisel sayfasında “İran zor durumlarda Lübnan’ın yanında olacağını her zaman göstermiştir.”mesajını paylaştı.

Amani şunları kaydetti:”İran İslam Cumhuriyeti, bölgenin kaderinin Amerika ve yasadışı Siyonist oluşum tarafından değiştirilmesine asla izin vermeyecektir. Geleceği direniş cephesinin başını çektiği bölge ülkeleri belirleyecek.”

Bölgede gerilimin zirveye ulaştığı bir ortamda, İran Dışişleri Bakanı Seyyid Abbas Irakçi’nin perşembe günü Lübnan’a yaptığı ziyaret özellikle önem taşıyordu.

Bu gezinin, dış politika sisteminin dinamiklerini ve saha ile diplomasi arasındaki derin bağı gösteren bölgenin çalkantılı ve hassas atmosferinde gerçekleşmesi açısından önemlidir.

Siyonist rejimin Beyrut havaalanındaki herhangi bir İran uçağını hedef alma tehdidinde bulunduğu bir sırada İran dışişleri bakanı Beyrut’a gitti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

14 − 6 =