İran’ın güçlü bir bölge inşa etme çabaları

İran’ın güçlü bir bölge inşa etme çabaları

İran Dışişleri Bakanı, İran İslam Cumhuriyeti’nin komşularıyla sürekli ilgilenmesine, bölgesel iş birliğini geliştirmesine ve tüm bölge ülkelerinin katılımıyla güçlü bir bölge oluşturma yolunda ilerlemesine vurgu yaptı.

İRNA haber ajansının bildirdiğine göre İran ve Fars Körfezi İşbirliği Konseyi’ne üye ülkelerin dışişleri bakanları arasında gerçekleşen toplantıda, son bölgesel ve uluslararası gelişmeler ele alındı ve bölge ülkelerinin çeşitli alanlardaki yakınlaşması ve iş birliği vurgulandı.

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdulrahman bin Cassim Al-i Sani başkanlığında gerçekleştirilen bu toplantıda, İran ve Fars Körfezi İşbirliği Konseyi ülkelerinin dışişleri bakanları, ikili ilişkilerin güçlendirilmesi ve bölgenin büyümesi ve refahı için işbirliği yollarının bulunması amacıyla ikili ve çok taraflı diyalogların sürdürülmesine vurgu yaptı.

İran Dışişleri Bakanı Seyyid Abbas Irakçi, Fars Körfezi İşbirliği Konseyi’ne üye ülkelerin toplantısını memnuniyetle karşılayarak, İran’ın komşularına sürekli ilgi göstermesini ve bölgesel işbirliğinin geliştirilmesini ve bölgedeki tüm ülkelerin katılımıyla güçlü bir bölge inşa etme yolunda ilerlediğini vurguladı.

İran Dışişleri Bakanı, bölgenin kalkınması ve ilerlemesinin istikrar ve güvenliğine bağlı olduğunu belirterek, bölgenin güvenliğinin ve kalkınmasının bölge ülkelerinin işbirliği ve sinerjisiyle sağlanacağını umduğunu ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × five =