Trump’tan İran’ın Gerçek Vaat 2 operasyonuna ilişkin açıklama

Trump’tan İran’ın Gerçek Vaat 2 operasyonuna ilişkin açıklama

İran’ın İsrail rejiminin askeri ve güvenlik üslerine yönelik askeri saldırısına yanıt olarak ABD’nin eski başkanı Donald Trump, kendisi ABD başkanı olsaydı bunun asla olmayacağını iddia etti.

ABD’nin eski başkanı ve Cumhuriyetçi Parti’nin bu ülkede yaklaşan seçimlerdeki adayı “Donald Trump”, İran’ın İsrail’in suçlarına karşı düzenlediği füze operasyonuna gösterdiği tepkide  “Dünya kontrolden çıktı.” dedi.
Parstoday’in haberine göre Trump, bu açıklamasında, İran’ın İsrail’in suçlarına karşı verdiği güçlü askeri tepkinin Beyaz Saray yetkililerini hayrete düşürdüğünü itiraf ederek, “Bizim (Amerika) hiçbir liderliğimiz yok ve hiç kimse ülkeyi yönetmiyor. İşe yaramaz bir başkanımız ve mali destek çeken tamamen ve görevinde bulunmayan bir başkan yardımcımız var. Ülkenin yönetiminin ve liderliğinin tepesinde hiç kimse yok ve Biden ve Harris’in neler  olduğunu bilmiyor.”
İran’a karşı düşmanca açıklamalar yapmaya devam etti ve başkanlığı sırasında İran’ın kontrol altında olduğunu iddia eden Trump, bu açıklamasında İran’ı Batı Asya bölgesini yok etmekle suçladı.
Trump, bölgenin İran tarafından yok edildiğini iddia ederken, aslında Siyonist rejim son bir yıldır Gazze Şeridi’ne, Lübnan’a karşı yürüttüğü savaş ve Tahran’daki terör eylemleriyle tüm bölgeyi topyekun bir savaşın eşiğine getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 × two =