BRICS’in Birleşik Bilimsel Metrik Veritabanı Oluşturma Planı

BRICS’in Birleşik Bilimsel Metrik Veritabanı Oluşturma Planı

Çin, Rusya, Hindistan, Brezilya, Güney Afrika, İran, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Etiyopya’nın temsilcilerinin katılımıyla BRICS üyesi ülkelerin 12. Bilim, Teknoloji ve Yenilik Bakanları Toplantısı Moskova’da gerçekleştirildi.

Rusya geçen hafta BRICS üyesi ülkelerin 12. Bilim, Teknoloji ve Yenilik Bakanları Toplantısına ev sahipliği yaptı. Rusya Federasyonu Bilim ve Yüksek Eğitim Bakanı Dimitriy Falkov’un başkanlık ettiği toplantıda, heyet başkanları bilimsel ve yenilikçi işbirliğini geliştirme doğrultusunda bilim, teknoloji ve yenilik önceliklerini açıkladılar.

Rusya Federasyonu Bilim ve Yüksek Eğitim Bakanı Valeriy Falkov, toplantıda teknolojinin BRICS ülkeleri arasındaki işbirliğinin en dinamik alanlarından biri olduğunu vurgulayarak, BRICS üyesi ülkelerin birleşik bir bilimsel metrik veritabanı oluşturmayı planladıklarını açıkladı.

BRICS üyesi ülkelerin 12. Bilim, Teknoloji ve Yenilik Bakanları Toplantısı’nda İran Cumhurbaşkanlığı Dönüşüm ve Kalkınma İşbirliği Merkezi Başkanı Sedad Ehadzade, BRICS grubuyla işbirliği içinde İran’ın öncelikli alanlarının nanoteknoloji, biyoteknoloji, enerji ve yenilenebilir enerji, su, deniz ekonomisi, gıda güvenliği, yapay zeka ve dijital ekonomi olduğunu belirtti.

BRICS TV’nin açıklamasına göre, toplantıya katılanların odak noktası yapay zeka ve dijital hizmetlerin geliştirilmesi, siber güvenliğin sağlanması ve bilgi teknolojilerine erişimin iyileştirilmesi oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × 3 =