Gazze’de 16 binden fazla çocuk şehit oldu

Gazze’de 16 binden fazla çocuk şehit oldu

Gazze’deki hükümetin enformasyon ofisi, Gazze savaşının başladığı 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’nde yaklaşık 17 bin çocuğun şehit edildiğini duyurdu.

İSNA haber ajansının bildirdiğine göre Gazze’deki hükümet enformasyon ofisi genel müdürü İsmail El Sevabate “7 Ekim 2023’ten bu yana 16 bin 859 Filistinli çocuk şehit oldu; Bunlardan 171’i yeni doğan bebeklerdi.” açıklamasında bulundu.
Gazze hükümetinin enformasyon ofisi genel müdürü “İsrail saldırıları nedeniyle Gazze Şeridi’nde yaklaşık 25 bin 973 Filistinli çocuk şu anda ebeveynlerinden biri veya her ikisi olmadan yaşıyor.” ifadesine de dikkat çekti.
BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), bu savaşın devam etmesi durumunda Gazze’deki çocukların geleceği konusunda defalarca uyarıda bulunarak, Gazze’ye karşı savaşı en başından beri “çocuklara karşı bir savaş” olarak nitelendirdi.
Gazze Şeridi’nde çocukların korkunç ölümü tarih boyunca benzeri görülmemiş bir olaydır. Bu, modern tarihte karanlık bir nokta şeklinde geçiyor.
Siyonist rejim ordusunun 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında yaklaşık 41 bin 500 Filistinli şehit oldu, yaklaşık 96 bin kişi de yaralandı.
Bu arada Filistinli haber kaynakları, Filistinli kadın gazeteci Vefa El Adini’nin İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ndeki saldırısında şehit olduğunu duyurdu.
Gazze Şeridi’ne yönelik savaşın başlangıcından bu yana bu bölgede 175 gazeteci şehit edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eleven − five =