Lübnan’da Mültecilere Yönelik Bombardımanda Şehit Sayısı 32’ye Çıktı

Lübnan’da Mültecilere Yönelik Bombardımanda Şehit Sayısı 32’ye Çıktı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Lübnan Sağlık Bakanlığı, Lübnan’ın güneyindeki Saida kentinde mültecilere yönelik bombardımanda şehit sayısının 32 kişiye yükseldiğini duyurdu.

Habere göre, Lübnan Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada, Lübnan’ın güneyindeki Saida’daki Ayn el-Dalib katliamında şehit sayısının 32 kişiye yüksbugün eldiğini duyurdu. Lübnan kaynaklarına göre bu Siyonist saldırıda 47 kişi de yaralandı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı Pazar gecesi yaptığı açıklamada, Siyonistlerin Lübnan’ın güneyindeki Tire kenti ve çevresine yönelik saldırısında 16 kişinin şehit olduğunu duyurdu.

Bakanlık ayrıca Siyonist rejimin Lübnan’ın güneyindeki Tire kenti ve çevresine düzenlediği saldırılarda 115 kişinin yaralandığını duyurdu.

Cuma akşamından bu yana Siyonist ordu, Beyrut’un güney banliyölerine yönelik canice saldırılarına başladı ve bu saldırılar Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Seyid Hasan Nasrallah’ın şehit olmasına yol açtı.

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah’ın 7 Ekim Cumartesi akşamı şehadetini doğrulayan bir açıklama yapan Hizbullah, Seyyid Hasan Nasrallah’ın 6 Ekim Cuma akşamı Beyrut’un güney banliyölerinde düzenlenen cani saldırıda şehit edildiğini duyurdu.

Hizbullah, açıklamasının devamında Şehit Seyid Hasan Nasrallah ile birlikte düşmana karşı cihadına devam edeceği, Gazze ve Filistin’i destekleyeceği, istikrarlı ve onurlu Lübnanını savunacağı sözünü verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five × 1 =