İranlı doktorlar, Amerikan buluşları altın madalyasını kazandı

İranlı doktorlar, Amerikan buluşları altın madalyasını kazandı

Tahran’ın batısındaki Qazvin Tıp Bilimleri Üniversitesi teknoloji uzmanları, Virginia Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı Tıbbi Buluşlar Festivali’nde altın madalya kazandı.

Qazvin Tıp Bilimleri Üniversitesi sağlık geliştirme bölümü başkanı, Araştırma ve Teknolojiden Sorumlu Başkan Yardımcısı “Hamid Karyab”, dün Perşembe günü IRNA’ya verdiği röportajda şunları söyledi: 24 Ağustos 2024’te Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenen tıbbi buluş yarışmasında üniversite teknoloji uzmanları, yara iyileştirmeye yönelik akıllı sprey tasarımını sunarak altın madalya kazandı.

Akıllı yara iyileştirici spreyin antibakteriyel ve inflamasyonu modüle edici özelliklere sahip olduğunu belirten Karyab, şunları ekledi: Bu sprey yaranın iyileşmesini izleme özelliğine sahip olup, rengini değiştirerek tedavi sürecinin değişimini bildirebilmektedir. Bu tasarımda yara ve iyileşme süreci üzerinde en büyük etkiye sahip olabilecek bileşikler kullanılmaya çalışıldı.

İran’ın şanlı İslam devriminden sonra kaydettiği ilerleme her alanda dikkat çekicidir; öyle ki bugün “İran”, tıp ve eczacılık alanındaki yetenekler ve ilerlemeler de dahil olmak üzere birçok alanda, tıp alanındaki bilimsel toplulukların ve uluslararası dergilerin ülkenin bu alandaki başarılarına inandığı dünya ülkeleri arasında yer almaktadır.

İran Sağlık, Tedavi ve Tıp Eğitimi Bakanlığı yetkililerine göre İran İslam Cumhuriyeti, dünyada birçok tıbbi göstergede ileri ülkelerden biri olarak kabul ediliyor ve tıpta 15’inci, ilaçta ise 7’nci sırada yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ten − 4 =