Erdoğan: İsrail rejimi Gazze’yi dünyanın en büyük mezarlığına dönüştürdü

Erdoğan: İsrail rejimi Gazze’yi dünyanın en büyük mezarlığına dönüştürdü

Gazze Şeridi’ndeki soykırım İsrail rejiminin suçlarının önündeki uluslararası toplumun sessizliğini eleştiren Türkiye Cumhurbaşkanı, işgal edilen rejimin Gazze şeridini dünyanın en büyük mezarlığına dönüştürdüğünü duyurdu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Salı günü New York’ta düzenlenen Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 79. oturumunda, uluslararası toplumun gaspçı İsrail rejiminin Gazze Şeridi’ndeki saldırganlığını durduramayacağını ve Siyonist rejimin hapishanelerinden sızdırılan fotoğrafların da Filistinli tutukluların ne tür işkencelerle karşı karşıya olduğunu gösterdiğini vurgulayarak  “Siyonist işgal rejiminin başbakanı Binyamin Netanyahu ve onun suç çetesi insani bir ittifakla durdurulmalı ve soykırımcı İsrail rejimi işlediği suçlardan dolayı cezalandırılmalıdır.” açıklamasında bulundu.


Türkiye Cumhurbaşkanı sözlerine şunları ekledi:

“İsrail rejiminin Gazze Şeridi’nde en temel insan haklarını hiçe sayarak soykırım yapması, Filistin’de yaşananlar Güvenlik Konseyi ve kurumlarının çöktüğünün bir kanıtıdır.”

Erdoğan sözlerinin devamında BM’nin Filistinlilere destek verecek uluslararası bir mekanizma oluşturması gerektiğini  ve bu bağlamda ilk şartın, başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasından geçtiğini de işaretle açıklamasının bir başka bölümünde Siyonist rejimin saldırganlığına değinerek, Lübnan halkının artık İsrail rejimi tarafından hedef alındığını söyledi. BM Genel Kurulu’nun 79’uncu oturumu Salı günü New York’ta resmen başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twenty − 10 =