Irakçi: Lübanan ve Filistin halkının yanındayız

Irakçi: Lübanan ve Filistin halkının yanındayız

İran dışişleri bakanı X sosyal medya hesabında bir mesaj yayınlayarak Siyonist rejimin cinayetlerine gösterdiği tepkide “Biz Lübanan ve Filistin halkının yanındayız.” ifadesini paylaştı.

İranpress haber ajansının bildirdiğine göre Seyyid Abbas Irakçi bu mesajında ” İsrail’in Amerika’nın desteğiyle işlediği suçlar dünya için açık ve ortadadır. Yüzünüzü çevirmeyin. İnsan hayatına karşı bu vahşet ve suç niteliğindeki ilgisizlik devam etmemelidir. İran kayıtsız kalmayacak. Lübnan ve Filistin halkının yanındayız.” vurgusunda bulundu.

Öte yandan Türkiye Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, Siyonist rejim ordusunun Lübnan’a yönelik saldırılarını kınarken, bu saldırıları bölgenin kaosa sürüklenmesine yönelik bir eylem olarak değerlendirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “İsrail’in Lübnan’ı hedef alan saldırıları kınıyoruz çünkü bu saldırılar İsrail’in tüm bölgeyi kaosa sürükleme çabasının yeni bir aşamasıdır” denildi.

Açıklamanın devamında “İsrail’e kayıtsız şartsız destek veren ülkeler, Netanyahu’nun siyasi çıkarları uğruna kan dökmesine yardım etmektedirler” vurgusu yapıldı.

İngiltere Dışişleri Bakanı David Lemmy, Pazartesi gecesi X sosyal medya hesabında bir mesaj paylaşarak “Lübnan ve İsrail’e (İşgal Altındaki Filistin) yapılan füze ve hava saldırılarından ve sivil kayıplarından derin endişe duyuyorum.”ifadesine dikkat çekti.

İki taraf arasında derhal ateşkes ihtiyacını vurgulayan Lemmy, gerilimlerin artmasının yıkıcı sonuçları olduğunu belirtti. İngiltere Dışişleri Bakanı, G7 Grubu dışişleri bakanlarının katılacağı toplantıda bu konuyu vurgulayacağını sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

14 − one =