Çin büyükelçisi: İran, çeşitli teknoloji alanlarında öncüdür

Çin büyükelçisi: İran, çeşitli teknoloji alanlarında öncüdür

Çin’in İran Büyükelçisi , şu anda İran’ın çeşitli teknoloji alanlarına ulaşımda öncü olduğunu ve bazı alanlarda, özellikle nanoteknoloji gibi, iyi başarılara ulaştığını söyledi.

Çin’in İran Büyükelçisi Kang Piyu ve çeşitli alanlardaki danışmanları, İran’ın Pardis Teknoloji Parkı’ndaki üye şirketlerin başarılarını öğrenmek ve teknoloji ve yenilik ekosistemini tanımak amacıyla bu parkı ziyaret ettiler. Pars Today’e göre, Kang Piyu, Çinlilerin geçmişten beri İpek Yolu aracılığıyla İran ve bilimsel başarılarıyla tanıştıklarını belirtti.

Çin Büyükelçisi, bazı ülkelerin teknolojik ilerlemelerden rahatsız olduğunu ve teknolojinin kendi tekelinde olmasını istediklerini ifade ederek, bu tür bir tutumla karşılaşılması durumunda her alanda, özellikle teknolojide, yakın iş birliği yapılması gerektiğini vurguladı.İran Cumhurbaşkanlığı Dönüşüm ve İlerleme İşbirliği Merkezi Başkanı Sajad Ahadzadeh de bu toplantıda, dönüşüm ve ilerleme işbirliği merkezi ile Pardis Teknoloji Parkı ve Çin Ticaret Danışmanlığı arasında üçlü işbirliğinin kesinlikle iki ülke arasındaki teknolojik işbirliklerinin gelişmesini sağlayacağını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

11 + eighteen =