Yemen: ABD’nin 10’uncu MQ_9 İHA’sını Düşürdük

Yemen: ABD’nin 10’uncu MQ_9 İHA’sını Düşürdük

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemen silahlı kuvvetlerinin sözcüsü, Yemen hava savunmasının Dhamar semalarında başka bir Amerikan insansız hava aracını düşürmedeki başarısını doğruladı.

Habere göre, Tuğgeneral Yahya Serii şunları söyledi: “Allah’ın yardımıyla hava savunmamız, Dhamar eyaleti hava sahasında karadan havaya füzeyle bir Amerikan MQ-9 insansız hava aracını düşürdü.”

Aksa Tufanı operasyonunu himayet etmek ve Filistin halkına yönelik zulmün zaferini desteklemek amacıyla düzenlenen kutsal cihad’ın ardından Yemen hava savunması bu türden onuncu insansız hava aracını düşürmeyi başardı.

Bu hafta, Yemen semalarında düşürülen ve imha edilen üçüncü MQ-9 drone oldu. Yemen’deki resmi olmayan kaynaklar bu Pazartesi sabahı, ülkenin hava savunmasının, Dhamar eyaleti semalarında ülke topraklarını ihlal eden muhtemelen bir Amerikan İHA’sı olan bir kuşu tespit edip vurmayı başardığını duyurdu.

Yemen silahlı kuvvetlerinin karada ve denizde özel ve benzersiz bir askeri operasyonla, tüm kararlı ve mücadeleci Yemen halkının yanı sıra Filistin milletine de yardım etmeye devam edeceğini, bu operasyonun ancak Gazze Şeridi’nin işgali ve kuşatılması halinde duracağını duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eighteen − one =