Netanyahu, Uluslararası Tutuklamadan Kaçmak İçin Yeni Oyunlar İçerisinde

Netanyahu, Uluslararası Tutuklamadan Kaçmak İçin Yeni Oyunlar İçerisinde

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Siyonist rejimin medyası, bu rejimin Başbakanının, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin çıkardığı uluslararası tutuklama emrinden kaçmak için yeni bir yol izlediğini bildirdi.

Habere göre, İsrail Adalet Bakanı Yarvin Levin’in, Netanyahu’nun emriyle bu rejimin Başsavcılığından Netanyahu ve Yoav Galant’ın Gazze savaşıyla ilgili olarak soruşturulması için ceza davası açmasını istediğini bildirdi.

Bu eylemin amacı, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin Siyonist rejimin bu iki yetkilisi hakkında uluslararası tutuklama emri çıkarma talebini boşa çıkarmaktır. Siyonist rejimin televizyonu Kanal 12’de de Netanyahu’nun bu davanın açılmasını istediği ve daha sonra İsrail’in Uluslararası Ceza Mahkemesi önünde İsrail’in bu savaşla ilgili kendi soruşturmasını yürüttüğünü ve İsrail’in daha fazla müdahalesine gerek olmadığını iddia edebilmesi için kapatıldığının ilan edildiği bildirildi.

Uluslararası Ceza Mahkemesinin bu raporunu İsrail Başsavcılığı bu talebi kabul etmemiş ve reddetmişti. Bunun açık bir aldatmaca olduğunu ve Uluslararası Mahkemeyi tatmin etmeyeceğini söyledi.

Uluslararası Ceza Mahkemesi için yalnızca İsrail tarafından 7 Ekim saldırıları ve ardından gelen Gazze savaşıyla ilgili Devlet Soruşturma Komisyonu olarak bilinen en üst düzey cezai soruşturmanın yeterli olabileceğine dikkat çekti.

Gazze’deki savaş 344 gün önce başladı ve 40 binden fazla Filistinlinin şehit olması, on binlercesinin de yaralanmasıyla sonuçlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twenty − eight =