Guterres: Gazze’de Yaşananlar Hiçbir Şekilde Kabul Edilemez

Guterres: Gazze’de Yaşananlar Hiçbir Şekilde Kabul Edilemez

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Ekim 2023’ten ve Aksa tufanı operasyonundan bu yana İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmediğini belirterek, Gazze Şeridi’nde BM personeli ve insani yardım çalışanlarının öldürülmesinin kesinlikle kabul edilemez ve hesap verebilirlik eksikliği olduğunu açıkladı.

Habere göre, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, verdiği röportajda şunları söyledi: Ekim ayından bu yana Netanyahu ile telefonlarıma cevap vermediği için konuşmadım, ancak onunla konuşmamak için de hiçbir nedenim yok.

Reuters’e verdiği röportajda Guterres, Hamas’ın geçen yıl 7 Ekim’de İsrail’e saldırmasından bu yana Birleşmiş Milletler’i uzun süredir İsrail karşıtı olmakla suçlayan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile konuşmadığını da sözlerine ekledi.

İkili bir yıl önce Birleşmiş Milletler’de şahsen konuşmuştu ve Guterres, Netanyahu isterse bunu tekrar yapacağını söylemişti.

Guterres şunları söyledi: Telefonlarıma cevap vermediği için onunla konuşmadım ama onunla konuşmamak için de hiçbir nedenim yok. Yani New York’a gelip beni görmek isterse onu görmekten çok mutlu olurum.

İsrail’in Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Danny Danon, Netanyahu’nun bu yılki BM Genel Kurulu oturum aralarında Guterres ile görüşmeyi planlayıp planlamadığı sorusuna Netanyahu’nun planının henüz kesinleşmediğini söyleyerek yanıt verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

six + twenty =