Kenani: zaferden ümidini kesmesi İsrail’i yakılmış toprak siyasetini benimsemeye yönlendirdi

Kenani: zaferden ümidini kesmesi İsrail’i yakılmış toprak siyasetini benimsemeye yönlendirdi

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, İsrail askerlerinin Cenin kampından ve Tulkarm şehrinden geri çekilmesine dikkat çekerek, “İsrail rejimi, direniş ve Filistin halkı üzerinde zafer elde etme umudunu kaybetmiştir.”dedi.

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Nasser Kanani, X platformunda yaptığı paylaşımda, “Haberlerde, İsrail askerlerinin 10 gün boyunca Cenin kampına ve 4 gün boyunca Batı Şeria’nın kuzeyinde bulunan Tulkarm şehrine yönelik saldırılarından sonra bu iki şehirden geri çekildikleri bildirilmektedir.” ifadesini kullandı.

Pars Today’e göre, Kanani, “Gazze Şeridi’nin tüm kentsel ve hizmet altyapısının yıkımına dair çarpıcı görüntüler ve şimdi Batı Şeria’nın kuzeyindeki ‘Cenin’ ve ‘Tulkarm’ gibi bölgeler, İsrail rejiminin direniş ve Filistin halkı üzerinde zafer elde etme umudunu kaybettiğini gösteriyor. Bu nedenle ‘yakılmış toprak’ stratejisini izlemektedir.” dedi.

Kanani, “Ülkeler ve uluslararası kuruluşlar, İsrail rejiminin Batı Şeria’da Gazze Şeridi’nde işlenen savaş suçlarının tekrarlanmasını önlemek için hukuki, ahlaki ve insani yükümlülüklere sahiptir.” diye ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 + 5 =