Hamas, Güvenlik Konseyi’nin Çifte Standartlarını Eleştirdi

Hamas, Güvenlik Konseyi’nin Çifte Standartlarını Eleştirdi

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Güvenlik Konseyi’nin Siyonist tutsaklarla ilgili olağanüstü toplantı kararı almasının ardından Hamas, uluslararası çevrelerin Gazze’deki soykırıma ilişkin ikili tutumunu sert bir şekilde eleştirdi.

Habere göre, Hamas hareketi, aralarında Güvenlik Konseyi’nin de bulunduğu uluslararası çevrelerin çifte standartlarını eleştirirken, Filistin halkına yönelik soykırımın devam ettiği bir ortamda Siyonist tutsakların durumunu incelemek üzere Güvenlik Konseyi toplantısı yapılmasının uluslararası toplumda şaşkınlık uyandırdığını duyurdu.

Bu açıklama, işgalcilerin 6 İsrailli tutuklunun ölümüyle ilgili kendi yanlış söylemlerini başkalarına da empoze etmeye çalıştıklarını, bu sürecin ise Tel Aviv’in bu konudaki yalanlar serisinin devamı olduğunu vurguluyor.

Hamas, tutukluların kaderinin suçlu Netanyahu’nun elinde olduğunu ve tutukluların ölümlerinden tamamen kendisinin ve genelkurmay başkanlarının sorumlu olduğunu vurguladı.

Açıklamada şöyle deniyor: Netanyahu gerginliğin artması ve tutukluların zorla serbest bırakılması üzerine hesap yaptı ancak bu hesap başarısız oldu ve İsrail ordusunun daha fazla tutukluyu öldürmesine neden oldu.

Hamas, Netanyahu’nun düşmanca politikalarının devam etmesi ve başkalarını kandırma, müzakereleri ve anlaşmaları durma noktasına getirme girişimlerinin daha fazla İsrailli mahkumun hayatını tehlikeye atacağına dikkat çekti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three × 3 =