Gazze ve Batı Şeria Şehitlerine İlişkin Son İstatistikler…

Gazze ve Batı Şeria Şehitlerine İlişkin Son İstatistikler…

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Filistin Sağlık Bakanlığı, Aksa Tufanı operasyonunun başlangıcından bu yana Gazze’de 40 bin 819, Batı Şeria’da ise 682 kişinin öldürüldüğünü açıkladı.

Habere göre, Filistin Sağlık Bakanlığı, Siyonist rejimin Gazze Şeridi’nde son 24 saatte sivillere yönelik 3 cinayet işlediğini, bunun sonucunda 33 kişinin şehit olduğunu, 67 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Gazze Şeridi’nde, Aksa Tufanı operasyonunun başladığı 7 Ekim 2023’ten bu yana bu şehitlerle birlikte 40.819 Filistinli şehit oldu, 94.291 kişi de yaralandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı da Siyonist rejimin Batı Şeria’da başlattığı geniş çaplı askeri operasyonun ardından geçen Çarşamba gününden bu yana 30 Filistinlinin şehit olduğunu, 130’a yakın kişinin de yaralandığını duyurdu.

Bakanlığın raporuna göre, Aksa Tufanı operasyonunun başlangıcından bu yana Batı Şeria’da 682 Filistinli şehit oldu, 5700 Filistinli de yaralandı.

Siyonist rejimin Filistinlilere yönelik yürüttüğü soykırım savaşı sonucunda Gazze ve Batı Şeria’da toplam şehit sayısı 41 bin 501 kişi, Filistin topraklarının bu iki kesiminde yaralananların sayısı ise 99 bin 991 kişi oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × 5 =