Ayetullah Hamenei:Hüseyin cephesi ile Yezid cephesi arasındaki savaş asla bitmeyecek

Ayetullah Hamenei:Hüseyin cephesi ile Yezid cephesi arasındaki savaş asla bitmeyecek

Bu sabah Tahran’daki İmam Humeyni (ra) Hüseyiniyesi’nde İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamenei’nin huzurunda üniversite öğrencilerinin katılımıyla Erbain matem merasimi düzenlendi.

Sözkonusu merasimde Erbain ziyaretinin okunmasında sonra, Huccetulislam Aslani konuşma yaptı ve daha sonra, Ehli Beyt meddahları Kerbela şehitlerin methine ağıtlar okudular. Bu merasimin sonunda Ayetullah Hamenei imametinde akşam ve yatsı namazı cemaatla kılındı.

İslam İnkılabı Rehberi iki namaz arasında yaptığı kısa konuşmada Aşura ziyaretine işaretle Hüseyin cephesi ile Yezid cephesi arasındaki savaşın sürekli ve bitmez olduğunu, aynı zamanda bu çatışma tarzının şartlara ve ihtiyaçlara göre farklı olduğuna işaretle “İran İslam devrimi gençlere geniş bir alan ve fırsat açmıştır, biz de bu fırsatı doğru planlama ve görev anlayışıyla gelişmeye, refaha ve kurtuluşa zemin hazırlamak için devrimin yüce hedeflerine yönelik gerekli ve zamanında harekete geçmek için değerlendirmeliyiz.” vurgusunda bulundu.

Ayetullah Hamenei, İmam Hüseyin’ın (as)’ın kıyamının amacının zulme karşı olmak olduğunu belirterek  “Hüseyni Cephesi’nin baskıya karşı koyma yöntemleri şartlara göre farklılık göstermektedir. Bu yüzleşme bir tarafı kılıç ve mızrak çağında bir türdür, diğer tarafı atom ve yapay zeka çağında başka bir türdedir. Şiir, kaside ve hadislerle yapılan reklamların kendi yöntemi vardı, internet ve kuantum çağında ise başka yöntemlerin kullanılması gerekiyor.” ifadesine yer verdi.

İslam İnkılabı lideri bu görevin öğrencilik döneminde bir türde, sorumluluk döneminde ise başka bir şekilde olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

“Hüseyin cephesi ile Yezid cephesi arasındaki çatışma her zaman silaha sarılmak anlamına gelmiyor, daha ziyade doğru düşünmeli, doğru konuşmalı, doğru tanımlamalı, görevi tanımalı ve hedefi doğru vurmalıdır.”

İslam İnkılabı Rehberi, bu doğrultuda hareket edersek hayatın anlam ve amaç bulacağını vurgu yaparak şunları kaydetti:

“Gençler, İslam devrimi sayesinde önlerinde geniş bir alan açan çağın kıymetini bilip Kuran’ı tanımayı ve üzerinde düşünmeyi gerektiren, doğru planlayarak, çalışarak ve düşünerek harekete geçsinler.”

İslam İnkılabı Rehberi ayrıca şu hatırlatmada da bulundu:

“Bu zamanındaki girişim, bazen üniversite ortamında anlam kazanır, bazen sosyal veya politik ortamda, bazen de Kerbela ve Filistin yolunda ve yüksek hedefler yolunda zaruretini gösterir.”

İslam İnkılabı Rehberi beyanatının sonunda  “Gençliğin bu tarihi fırsatı kullanması refah ve kurtuluş anlamına gelir ve bu fırsat kullanılmayarak görev yerine getirilmezse sonuç hüsran olacaktır.”vurgusunda bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

16 − 12 =