İsrailli General: Savaş Devam Ederse İsrail Bir Yıl İçinde Çöker!

İsrailli General: Savaş Devam Ederse İsrail Bir Yıl İçinde Çöker!

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Siyonist rejimin ordusunun emekli generali Isaac Brik, Hamas ve Hizbullah’la mevcut yıpratma savaşı devam ederse İsrail’in bir yıl içinde çökeceğini itiraf etti.

Habere göre, Emekli General Isaac Brik, Hamas ve Hizbullah’a karşı yıpratma savaşı devam ederse İsrail’in bir yıl içinde çökeceği uyarısında bulundu. Emekli yedek subay general ve ordudaki askerlerin şikayetlerinden sorumlu eski yetkili, Haaretz gazetesine yazdığı bir notta, İsrail savaş bakanı Yoav Galant’ın bir anlaşmaya varılamaması nedeniyle bölgesel bir savaş çıkması durumunda gerçeğinin farkına vardığını yazdı.

Gallant, Gazze Şeridi’ndeki savaşın hedeflerine ilişkin açıklamalarının çoğunun henüz gerçekleşmediği belirtti. Ordu Gazze şehrine girdikten sonra şunları söyledi: Şehri ve tünellerini kontrol altına alıp Hamas’ı yeneceğiz. Bu pek olası değildi.

Gazze Şeridi’nin güneyinde Hanyunus’a yönelik saldırı sırasında Yahya El-Sinvar’ın tünellerde yalnız olduğunu ve güçlerinin kontrolünü kaybettiğini de iddia etti. Bu da doğru değildi.

Sözlerine şöyle ekledi: “Sanırım artık savaşın amacını kaybettiğini ve savaşın asıl amacı olan Hamas’ı devirmek için hiçbir şansımız olmadan Gazze bataklığında boğulduğumuzu ve askerlerimizi kaybettiğimizi anlıyoruz.

Gallant, Herzi Halevi ve Binyamin Netanyahu’nun açıklamaları İsraillilerin gözüne serpilen kül gibidir; siyasi ve askeri olmak üzere iki düzeyde İsrail’i uçurumun eşiğine getiriyor. Netanyahu ve sağcı ortaklarının yapacağı bir geri dönüş, İsrail’i, yakında geri dönüşü olmayan noktaya ulaşabilecek varoluşsal bir girdaptan kurtarabileceğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

10 − five =