İran yapımı anti-savaş oyunu, uluslararası festivallerde büyük başarı elde etti

İran yapımı anti-savaş oyunu, uluslararası festivallerde büyük başarı elde etti

“Fatherhood” adlı, savaş karşıtı bir oyun üreten Türk bir teknoloji şirketi, uluslararası oyun festivallerinde birçok ödül kazandı. Bu oyun, görme engelli bir çocuğa bakan bir babanın rolünü üstlenen oyunculara, savaşın yıkıcı etkilerini deneyimleme fırsatı sunuyor.

Oyunun geliştiricisi olan Mehdi Sedri, “Fatherhood, oyunculara savaşın dehşetini yaşatırken, aynı zamanda sevgi ve koruma gibi evrensel değerleri de vurguluyor” dedi. Oyun, Batı Asya’da geçen bir hikâyeye sahip ve savaşın çocuklara olan psikolojik etkilerini gerçekçi bir şekilde yansıtıyor.

Fatherhood, Busan Indie Connect Festival 2022’de En İyi Hikaye ve En İyi Toplumsal Etki ödüllerini kazandı. Oyun ayrıca Indie Cup Europe Festival ve Indie X 2023 gibi diğer önemli oyun etkinliklerinde de ödüller aldı. Hatta Polonya’nın Krakow kentindeki Digital Dragons oyun şubesi tarafından tarihinin en iyi oyunu seçildi.

Microsoft tarafından da dikkat çeken oyun, Xbox oyunları arasında yerini aldı. Faderhood, şu anda Steam ve diğer oyun konsollarında satışa sunuluyor. Oyun hakkında daha fazla bilgi almak için https://fatherhoodgame.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one × 2 =