Gazze Destekçileri Macron’a Meydan Okudu/Video

Gazze Destekçileri Macron’a Meydan Okudu/Video

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Fransız halkı, Gazze’yi desteklemek için bir gösteri düzenleyerek ve Paris’in merkezinde Filistin bayrağını göndere çekerek, Fransız yetkililerin Siyonist rejime devam eden desteğine ve Filistin bayrağının kaldırılmasını yasaklama kararına itiraz etti.

Fransa’daki El-Alam Haber kanalı muhabirinin haberine göre, Filistin’i savunmasıyla tanınan 70 yaşındaki Fransız aktivist Olivia, elinde Filistin bayrağıyla Paris’teki Cumhuriyet Meydanı’na girdi.

Paris sokaklarında ellerinde Filistin bayrağıyla büyük bir gösteri düzenleyen Fransız göstericiler, ardından Cumhuriyet Meydanı’na girdi. Bu eylemin amacı, 2024 Paris Olimpiyatları’nda Filistin bayrağı taşımayı suç ilan eden ve Siyonist suçlara karşı gösterileri yasaklayan Fransa Cumhurbaşkanı Macron’a meydan okumaktır.

Göstericiler, Fransız yetkililerden Siyonist rejimi silahla desteklememelerini ve bu rejimin Gazze halkına ve Müslümanların kutsal mekanlarına karşı işlediği günlük suçları kınamalarını istedi.

Bu gösterideki aktivistler konuşmalarında, yakın zamanda parlamento seçimlerini kazanan solculardan Filistin’e destek verme sözlerini yerine getirmelerini istedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twenty + seven =