Yemen Ensarullah Lideri: Gazze Şeridi’nde mazlum Filistin halkının katliamı “yüzyılın cinayetidir”

Yemen Ensarullah Lideri: Gazze Şeridi’nde mazlum Filistin halkının katliamı “yüzyılın cinayetidir”

Yemen Ensarullah lideri, Siyonist rejimin Gazze Şeridi’ndeki mazlum ve masum Filistin halkına yönelik soykırımının sürdürmesini “yüzyılın cinayeti” olarak nitelendirdi.

(İsna)’nın haberine göre, Seyyid Abdülmelik Bedreddin el-Husi dün, Siyonist rejimin Gazze’deki “El-Tabain” okuluna düzenlediği saldırıya değinerek, sabah namazı kılan savunmasız insanlara yönelik saldırının İslam tarihinin en menfur suçu olduğunu belirtti.

Soykırımcı İsrail güçleri, geçtiğimiz hafta, , 10 Ağustos Cumartesi günü, Gazze şehrinin “El-Derac” mahallesindeki “El-Tabin” okulunda sabah namazı kılan Filistinlileri bombaladı. Saldırıda en az 100 Filistinlinin şehit olduğu, çok sayıda Filistinlinin de yaralandığı  belirtildi. 

Arapların ve Müslümanların Gazze savaşıyla ilgili eylemlerini eleştiren Yemen Ensarullah lideri, İslam ümmetinin Gazze’ye yardım etmedeki başarısızlığının Siyonist düşmana bir hizmet ve Filistin ulusunun trajedisine bir katkı olduğunu ekledi.

El-Husi, Gazze Şeridi’ndeki direnişin Mücahidlerinin cihad görevini sabır, metanet, özveri ve benzersiz bir cesaretle yerine getirdiğini belirtti.

Yemen Ensarullah lideri ayrıca, Siyonist rejimin terör eylemlerine direniş ekseninin tepkisinin, Gazze’ye tüm cephelerden devam ettiğini, düşmana verilen yanıtın asla iptal edilmeyeceğini, bunun ahlaki, insani ve dini taahhüt olduğunu belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × 3 =