İran’ın Rusya Büyükelçisi: Dünya İran’ın askeri ilerlemesini takdir ediyor

İran’ın Rusya Büyükelçisi: Dünya İran’ın askeri ilerlemesini takdir ediyor

İran İslam Cumhuriyeti’nin Moskova Büyükelçisi, “ARMY 2024” sergisinde ziyaretçilerin İran’ın savunma sanayiinin yeteneklerini memnuniyetle karşıladığını ve takdir ettiğini duyurdu.

İRNA haber ajansının bildirdiğine göre Kazım Celali, Moskova Patriot Park’ta düzenlenen 10. Rusya Uluslararası Teknik-Askeri Sergisi’nin oturum aralarında “Ülkelerin pek çok yetkilisi, İran İslam Cumhuriyeti’nin standını ziyaret ederken, İran’ın askeri ilerlemesinden duydukları şaşkınlığı dile getirdi.”açıklamasında bulundu.

Savunma ve askeri alanda ilerlemenin bir slogan değil, gurur verici bir gerçek olduğunu belirten Celali, bazı ülkelerin Tahran ile Moskova arasındaki savunma ilişkileri konusundaki atmosfere işaretle  “Geçmişten bu yana İran ve Rusya, iki komşu ve dost ülke olarak savunma ve askeri işbirliği içindeydi.”dedi

İran’ın Moskova’daki büyükelçisi şunları kaydetti:

“Bazıları Tahran-Moskova işbirliğinin diğer ülkelerin aleyhine olabileceğini düşünüyor ama durum böyle değil; İran İslam Cumhuriyeti, dünyadaki tüm ülkelerle ilişki kurmak istediğini her zaman dile getirmiş, İran’ın Rusya ile işbirliğinin ise hiçbir üçüncü ülkeye karşı olmadığını ifade etmiştir.”

İranlı diplomat sözlerinin devamında “İran İslam Cumhuriyeti hiçbir zaman savaş başlatmamıştır ve savunma doktrini caydırıcılık ilkesine dayanmaktadır.” ifadesine vurgu yaptı.

İran İslam Cumhuriyeti’nin 10. Rusya Uluslararası Teknik-Askeri Fuarı’ndaki ulusal pavyonu, ziyaretçileri İran’ın savunma sanayisinin, özellikle de İHA ve savunma sektöründeki yeni başarılarıyla buluştu.

Rusya’nın ARMY 2024 adlı uluslararası askeri-teknik fuarı, 12 Ağustos Pazartesi günü farklı ülkelerden bir grup üst düzey savunma ve askeri yetkilinin katılımıyla başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twelve − two =