İran, Bangladeş’te barışın tesis edilmesini ve geçici hükümetin kurulmasını memnuniyetle karşıladı

İran, Bangladeş’te barışın tesis edilmesini ve geçici hükümetin kurulmasını memnuniyetle karşıladı

İran Dışişleri Bakan Vekili, Bangladeş’te barışın tesis edilmesi ve geçici hükümetin kurulmasını memnuniyetle karşıladı.

IRNA haber ajansının Pazartesi günkü haberine göre; İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Vekili Ali Bakıri Keni, Bangladeş’teki son gelişmelere yanıt olarak X sosyal ağı (eski Twitter) üzerinden yazdığı mesajda; “Dostumuz Bangladeş’te barışın tesis edilmesini memnuniyetle karşılıyorum ve kardeşim Dr. Tevhid Hüseyin Bangladeş Geçici Hükümetinin Dışişleri Danışmanı, başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Bangladeş, 1 Temmuz’dan bu yana halk protestolarına sahne olurken, sözkonusu protestolarda en az 409 kişi hayatını kaybetti.

Başlangıçta hükümetteki istihdam kotalarına karşı çıkmak amacıyla meydana gelen bu protestolar, Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina’yı devirmeyi amaçlayan ülke çapında bir sivil itaatsizlik kampanyasına dönüştü.

Sonunda Şeyh Hasina görevden alınarak Hindistan’a kaçtı ve 2006 Nobel Barış Ödülü sahibi Muhammed Yunus, Cumhurbaşkanı Muhammed Şahabuddin’in huzurunda geçici hükümetin  başdanışmanı olarak yemin etti.

Geçici hükümetin baş danışmanı seçildikten sonra Muhammed Yunus, ülkede asayiş, düzen ve barışın tesisi çağrısında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sixteen − eight =