Siyonist Rejim, Yüz Bin Filistinli’nin Bölglerini Tahliye Etmesini Emretti

Siyonist Rejim, Yüz Bin Filistinli’nin Bölglerini Tahliye Etmesini Emretti

Acilnews’n yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Siyonist rejim, mültecileri hangi kaderin beklediğine bakılmaksızın güney Gazze’deki Han Yunus’un daha fazla bölgesinin boşaltılması emrini yayınladı.

Habere göre, Siyonist ordunun, Han Yunus’un kuzeyinde Hamad şehri olarak bilinen El Jala mahallesinde bulunan Filistinlilerden ve yerinden edilmiş kişilerden bu bölgeleri bir an önce terk etmelerini istediğini söyledi.

Bu arada işgalci rejim tarafından eski yerleşim yerlerini boşaltmak zorunda bırakılan 100.000’den fazla Filistinli mülteci de bu bölgelerde yaşıyor.

Aynı zamanda işgalci rejimin savaş uçakları ve topçuları da Hanyunus kasaba ve mahallelerine saldırdı.

Hanyunus’un doğusundan ve merkezinden gelen mültecilerin sayısı yaklaşık 70.000 Filistinliye ulaşırken, işgalci rejimin savaşçıları El Kararah, El Cela, Haza’a, Bani Soheila ve Ebrac Hamad bölgelerini bombaladı. Bu saldırılarda geniş yerleşim alanları tamamen yok edildi.

Bir hafta içinde bu, Siyonist ordusunun Hanyunus’un daha fazla bölgesinin boşaltılması emrini üçüncü kez veriyor. Bu rejimin Cuma günü bu bölgede kara operasyonlarının başladığını duyurduğunu da belirtmek gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sixteen + 5 =