İran Dışişleri Bakan Vekili: Haniye suikastı Siyonistlerin stratejik bir hatasıydı

İran Dışişleri Bakan Vekili: Haniye suikastı Siyonistlerin stratejik bir hatasıydı

İran Dışişleri Bakan Vekili, Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) siyasi büro başkanı İsmail Haniye’ye düzenlenen suikastı, Siyonist rejimin stratejik bir hatası olarak nitelendirdi.

İran Dışişleri Bakan Vekili Ali Bakıri Keni, Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde İslam İşbirliği Teşkilatı’nın olağanüstü toplantısının ardından AFP’ye verdiği röportajda şunları söyledi: İsmail Haniye suikastıyla Siyonist rejim zararlı bir “stratejik hata” yaptı ve bunun bedelini ağır ödemek zorunda kalacak.

Üst düzey İranlı diplomata göre İsrail rejimi gerilimi, savaşı ve çatışmayı diğer ülkelere yaymak istiyor ancak İran’la çatışacak durumda değil.

Bu arada, İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Vekili, Suudi Arabistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Valid Al-Harici ile Cidde’de yaptığı görüşmede, Siyonist rejimin son dönemde İsmail Haniye’nin şehadeti ile işlediği terör suçunun geniş çapta kınanması, Siyonistlerin siyasi izolasyonunu artırdığını belirtti.

Ali Bakıri Keni ayrıca İran ile Suudi Arabistan arasındaki ikili ilişkilerin doğru yönde ilerlediğini belirtti.

İran İslam Cumhuriyeti’nin, İslam İşbirliği Teşkilatı İcra Komitesi’nin olağanüstü toplantısını teklif etme ve düzenlemeye çalışma girişimini takdir eden Al-Haraci, bu toplantıda hazır bulunan tüm ülkelerin İran’a destek verdiğini vurguladı ve Siyonist rejim İran’ın saldırılarını kınadığını vurguladı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakan yardımcısı, Cidde’deki toplantının iyi ve başarılı olduğunu ve İsrail rejiminin saldırılarına karşı İslam ülkelerinin ortak çabaları çerçevesinde olduğunu belirterek, şunları söyledi: Riyad’ın ilkeli tutumu, her türlü terör eylemini ve ülkelerin egemenlik ve ulusal güvenliğinin ihlalini kınamaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fourteen − thirteen =