Papa Gazze’de Derhal Ateşkes Çağrısında Bulundu

Papa Gazze’de Derhal Ateşkes Çağrısında Bulundu

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere gre; Katolik dünyasının lideri Papa Francis, Temmuz ayında yaptığı ilk halka açık konuşmasında, Gazze Şeridi’ndeki vahim insani duruma atıfta bulunarak bölgede derhal ateşkes çağrısında bulunmuştu.

Habere göre, Dünya Katoliklerinin lideri bu konuşmasında, Allah’a güvenirsek mucizelerin gerçekleşmesine şahit olacağımızı vurguladı.

Konuşmasının devamında dünyanın dört bir yanında devam eden çok sayıda çatışmaya değinerek şunları kaydetti: ”Ben dünyanın her yerinde, özellikle de Gazze’de devam eden çatışmaların her tarafından geliyorum. İnsani durum çok vahim ve tahammül edilemez, silahlarını derhal bırakmalarını ve barışın tesisine giden yolu açmak için ateşkes sağlamayı kabul etmelerini rica ediyorum.”

Papa Francis ayrıca dünya halkından sevginin nefrete galip gelmesi ve intikamın bağışlamayla silahsızlandırılması için dua etmelerini isteyerek şunları vurguladı: ”yakında kalıcı ve arzu edilen bir barışa ulaşacağız.”

Dünya Katoliklerinin lideri konuşmasında, Pakistan ve Afganistan gibi ülkelerde özellikle kadınlara yönelik etnik ayrımcılığın ortadan kaldırılması çağrısında da bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

14 − ten =