Gazze’de Şehit Sayısı 39 Bin 653 Kişiye Çıktı

Gazze’de Şehit Sayısı 39 Bin 653 Kişiye Çıktı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Gazze Şeridi’ndeki Filistin Sağlık Bakanlığı, Siyonist rejimin Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında şehit sayısının 39 bin 653’e ulaştığını duyurdu.

Habere göre, Gazze Şeridi’ndeki Filistin Sağlık Bakanlığı, Siyonist rejim ordusunun Gazze Şeridi’nde geçen yıl 7 Ekim’den bu yana düzenlediği saldırılarda şehit ve yaralılara ilişkin son istatistikleri açıklayan bir açıklama yayınladı.

Filistin Sağlık Bakanlığı’nın Gazze Şeridi’ndeki açıklamasına göre, İsrail ordusunun geçen yılın 7 Ekim’inden bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları sonucunda 39 bin 653 kişi şehit oldu.

Ayrıca bu Filistin sağlık kuruluşu, Siyonist rejim ordusunun Gazze Şeridi’nde savaşın başlangıcından bu yana düzenlediği saldırılarda yaralananların toplam sayısının 91 bin 535 kişiye ulaştığını bildirdi.

Gazze Şeridi’ndeki Filistin Sağlık Bakanlığı, son 24 saat içinde Siyonist Ordu’nun Gazze Şeridi’nde 3 suç ve cinayet işlediğini duyurdu.

Ayrıca Gazze Şeridi’ndeki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarının 30 kişinin şehit olması, 66 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlandığını belirtti.

Gazze Sağlık Bakanlığı, şehit ve mağdurlardan bazılarının hâlâ enkaz altında ve sokaklarda olduğunu, işgalcilerin yardım göndermelerini engellediğini vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

12 + seventeen =