Bakıri: İran, Siyonist rejimi caydırmak için meşru hakkını kullanacak

Bakıri: İran, Siyonist rejimi caydırmak için meşru hakkını kullanacak

İran Dışişleri Bakan Vekili “İran İslam Cumhuriyeti, Siyonist rejimin saldırgan eylemlerine karşı caydırıcılık ve Batı Asya’da istikrarın sağlanması amacıyla, hiç şüphesiz, kendi güvenliğini, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü savunma konusundaki meşru ve doğuştan gelen hakkını kullanacaktır.” ifadesine vurgu yaptı.

İranpress haber ajansının bildirdiğine göre Ali Bakıri Slovenya Dışişleri Bakanı Tania Fayon ile yaptığı telefon görüşmesinde “Siyonist rejimin Gazze’deki savunmasız Filistin halkına karşı yaklaşık 300 gün süren savaşının ardından, mağlup Siyonistler en gelişmiş askeri teçhizatlarını kadınları, çocukları, savunmasız ve sivil insanları öldürmek için kullanıyor.” diye kaydetti.

Bu görüşmede Bakıri ayrıca İran İslam Cumhuriyeti’nin, Avrupalı ​​tarafların sessizliği ve Siyonist rejimin Tahran, Yemen ve Lübnan’daki saldırganlığına karşı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde tek bir açıklama yapmayı reddetmesi karşısında şaşkınlığa uğradığını ayrıca Hamas’ın siyasi büro başkanına düzenlenen suikastın Avrupa ülkeleri tarafından kınanmamasının İran için bir soru işareti olduğunu söyledi.

Slovenya Dışişleri Bakanı Tania Fayon da İran İslam Cumhuriyeti’nin kendini savunma hakkına işaretle “Uluslararası hukukun her türlü ihlalini kınıyor ve tüm tarafların itidalli davranarak bölgede istikrarın sağlanması için bilgelik ve nezaketle adımlar atmasını umuyoruz.” vurgusunda bulundu.

Fayon, İran İslam Cumhuriyeti’nin bölgenin istikrarı ve güvenliğindeki rolünün önemini vurgulayarak  “Filistin halkının acısını inkar etmiyoruz ve ateşkesin belli bir takvime göre sağlanmasını istiyoruz. İran İslam Cumhuriyeti bölgede çok önemli bir aktördür ve önemli bir rol oynayabilir.” diye ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

6 + 13 =