ABD’den İsrail’e Uyarı: ”Beyrut, Hizbullah’ın Kırmızı Çizgisidir”

ABD’den İsrail’e Uyarı: ”Beyrut, Hizbullah’ın Kırmızı Çizgisidir”

Acilnews’in yabancı basına dayanrak sunduğu habere göre; Axios haber sitesi İsrailli bir yetkiliye dayandırarak, Biden yönetiminin Lübnan’ın başkenti Beyrut’a yönelik herhangi bir saldırı konusunda İsrail’i uyardığını bildirdi.

Habere göre, Amerikalı bir yetkilinin aktardığına göre Axios haber sitesi, Joe Biden yönetiminin Tel Aviv’i, Lübnan’ın başkenti Beyrut’a saldırması halinde durumun büyük olasılıkla kontrolden çıkacağı konusunda uyardığını bildirdi.

Bu ABD’li yetkili Axios’a, Beyrut’a yapılacak herhangi bir saldırının Hizbullah için kırmızı çizgi olduğuna kuvvetle inandığımızı söyledi.

Biden’ın danışmanı Amos Hochstein da İsrail Savaş Bakanı Yoav Galant’a, Tel Aviv’in kendisini savunma hakkına sahip olduğunu ancak topyekun bir çatışmadan kaçınması gerektiğini söyledi.

İşgal altındaki Golan’ın Macdal Şems kasabasına patlayıcıların isabet etmesi sonucu 14 kişi öldü, aralarında çocuk 30’a yakın kişi de yaralandı.

Bu arada Lübnan Hizbullahı da yaptığı resmi açıklamada Siyonist medyanın iddiasını şiddetle reddederek Mecdal Şems’e yönelik saldırıyı yalanladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two × four =