Suriye: İsrail, savaşın kapsamını genişletmek için Mecdel Şems’e saldırdı

Suriye: İsrail, savaşın kapsamını genişletmek için Mecdel Şems’e saldırdı

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Siyonist rejimin işgal altında bulunan Golan Tepeleri’ndeki “Mecdel Şems” bölgesine yönelik saldırısını, bölgedeki saldırganlığının kapsamını genişletmeyi haklı çıkarmak amacıyla yaptığını değerlendirdi.

İRNA haber ajansının bildirdiğine göre Suriye Dışişleri Bakanlığı, yayınadığı bildiride, işgalci İsrail rejiminin Mecdel Şems’te menfur bir suç işlediğini ve ardından bu suçtan Lübnan Milli Direnişini sorumlu tuttuğunu duyurdu.

Suriye Dışişleri Bakanlığı “Siyonist rejimin suçu, işgalci rejimin bölgedeki durumu ağırlaştırma ve saldırganlık çemberini genişletme çabaları bağlamındadır.” ifadesine dikkat çekti.

Suriye Dışişleri Bakanlığı’nın bildirisinde, Golan’daki Suriye halkının işgal rejimine ve onun saldırgan politikalarına karşı direnişin ayrılmaz bir parçası olduğu  ve öyle de kalacağı belirtiliyor.

İşgal altındaki Golan Tepeleri’ndeki Mecdel Şems bölgesi cumartesi akşamı füzeyle vuruldu. Bu saldırıda 12 kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı.

Bu saldırının ardından medya ve Siyonist rejimin yetkilileri, failin Hizbullah olduğunu belirtti ancak Hizbullah, yaptığı açıklamada  Mecdel Şems saldırısıyla hiçbir ilgisinin olmadığını belirtti. Bazı medya kaynakları da işgal altındaki Golan’da meydana gelen Mecdel Şems saldırısının nedeninin Siyonist rejimin bir futbol stadyumunu vuran uçaksavar füzesi olduğunu ortaya çıkardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × five =