İran’ın petrol dışı ihracatında artış

İran’ın petrol dışı ihracatında artış

İran Sanayi, Madencilik ve Ticaret Evi Ticareti Geliştirme Komisyonu sözcüsü, petrol dışı ihracatta artış olduğunu duyurdu.

Muhabirimizin bildirdiğine göre Pazar günü Seyid Ruhollah Latifi “İran’dan son dört ayda yaklaşık 17,5 milyar dolar petrol dışı mal ihraç edilirken, bu ihracat aynı döneme göre yüzde 8,3 artışla, geçen yılın ilk dört ayına göre ise 1 milyar 350 milyon doların üzerinde gerçekleşti.” ifadesinde bulundu.

Bu rapora göre İran’ın 15 komşu ülkeyle olan ticaret hacmi bu yılın son 4 ayında yaklaşık 20 milyar dolara ulaştı ve bu rakam geçen yıla göre değer bazında yüzde 6 artış kaydetti.

İran İslam Cumhuriyeti gümrük istatistiklerine göre bu yılın ilk 4 ayında İran ile komşu ülkeler arasında en fazla ticari mübadele sırasıyla Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye, Irak, Pakistan ve Afganistan ile gerçekleşti.

Rusya, Umman, Azerbaycan Cumhuriyeti, Türkmenistan, Ermenistan, Kazakistan, Kuveyt, Katar, Bahreyn, Suudi Arabistan da İran’ın ticaret borsalarında sonraki sıralarda yer aldılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twenty + eight =