Amerikalı Doktorlar Biden’a Gazze’deki Durum Hakkında Ne Anlattı?

Amerikalı Doktorlar Biden’a Gazze’deki Durum Hakkında Ne Anlattı?

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; 45 gönüllü Amerikalı doktor ve hemşire, ABD Başkanı Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e hitaben yazdıkları açık mektupta, Siyonist rejim tarafından yaklaşık 300 gün boyunca bölgede çalışırken vahşi saldırılara maruz kaldıklarını anlattılar.

Habere göre, bu doktorlar gördükleri karşısında sessiz kalmamak gerektiğini vurgulayarak, Gazze’de kadın ve çocukların durumuna dair acı sahneleri unutamayacaklarını söylediler.

Gazze’de şehit sayısının Sağlık Bakanlığı’nın bölgede açıkladığı istatistiklerden çok daha fazla olduğunu söyleyen yetkililer, savaş mağduru sayısının ise 92 binin üzerinde olduğunu tahmin ettiklerini ifade ettiler.

Amerikalı doktorlar, mektuplarında gördüklerinin, Gazze’de Amerikan hukukunun ve uluslararası insancıl hukukun yaygın şekilde ihlal edildiğine dair güçlü kanıtlar olduğunu belirtti.

Siyonist rejime silah ihracatının yasaklanmasını ve kalıcı ateşkes sağlanana kadar diplomatik ve ekonomik desteğin durdurulmasını talep ettiler.

Doktorlar mektuplarında İsrail’in Gazze’deki sağlık sistemini doğrudan ve bilinçli olarak yok ettiğini vurguladı. Bu mektupta Siyonist askerleri, Gazze’deki tıbbi hizmetler bölümündeki meslektaşlarını kasten vurmakla veya onları kaçırıp işkence etmekle suçladılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

14 − fourteen =