Putin, Rusya’nın İran’la iş birliğinin genişletilmesine vurgu yaptı

Putin, Rusya’nın İran’la iş birliğinin genişletilmesine vurgu yaptı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir putin, İran İslami Şura Meclisi Başkanı Muhammed Bagır Galibaf ile yaptığı görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin genişletilmesi çağrısında bulundu.

IRNA’ya göre, Perşembe günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, BRICS üyesi ülkelerin parlamento başkanlarının toplantısına katılmak üzere St. Petersburg’a giden İran İslami Şura Meclis Başkanı Muhammed Bagır Galibaf ile bir araya gelerek tek taraflılıkla mücadele ve iki ülke arasında ilişkilerin güçlenme konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Alınan haberlere göre İran İslami Şura Meclis Başkanı, Rusya Ulusal Duması Başkanı Vyacheslav Valodin ile de bir araya gelerek görüştü.

İran İslami Şura Meclisi Başkanı, Rusya Ulusal Duması Başkanı Vyacheslav Valodin ve Rusya Federal Parlamentosu Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matvinko’nun daveti üzerine BRICS üyesi devletlerin parlamento başkanlarının Rusya’nın St. Petersburg kentindeki toplantısına katılmak üzere bu ülkeye seyahat etti.

BRICS kapasitelerinin finansal ve ticari işlemlerde kullanılmasının takip edilmesi, İran Yüksek Parlamento Heyetinin St. Petersburg ziyaretinin en önemli hedeflerinden biri olarak açıklandı.

10. BRICS Parlamenter Asamblesi, aralarında İslami Şura Meclisi Başkanı “Muhammad Bagır Glibaf”ın da bulunduğu üye devletlerin parlamento başkanlarının katılımıyla Rusya’nın St. Petersburg kentinde başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

10 + eighteen =