Çoğu kişi bilmiyor! Araç klimasının soğutma gücünü 3’e katlayan ayar

Çoğu kişi bilmiyor! Araç klimasının soğutma gücünü 3’e katlayan ayar

Sıcaklıklar yeniden bastırdı. Vantilatör, klima ve her türlü soğutucu şu günlerde en büyük yardımcılarımızdan.

Ancak bu sıcak havalarda bazen teknolojik aletler de yetersiz kalabiliyor. Özellikle araç klimalarının yeteri kadar soğutmadığından birçok kişi şikayet eder.

Böyle anlarda klimanın derecesini sonuna kadar getirmek iyi bir fikir gibi gelebilir ancak her şey bununla bitmiyor.

Öncelikli olarak klimanın daha iyi soğutması için düzenli kullanım, aracı gölgeye park etme, camları bir süre açık tutma gibi faktörlere dikkat etmeniz gerekiyor. Fakat işte şimdi yapmanız gereken ince ayarı açıklıyoruz.

Ancak şunu sakın unutmayın. Soğutma her zaman düşük seyirde ise kesinlik uzman bir ekipten yardım alın ve servise götürün. Çünkü klima performansının en yüksek seviyede olması için ihtiyaç duyulan birinci faktör periyodik bakımıdır.

Özellikle filtre temizliği ve gaz ayarı hem klimanın daha performanslı çalışmasını sağlayacak hem de araç içindeki yolcuların temiz hava alması için ortamı temizleyecektir. Ayrıca kompresörde bir problem olduğunu düşünüyor ve olağandışı sesler duyuyorsanız bakım zamanı gelmiş olabilir.

HAFTADA BİR KEZ BUĞU ÇÖZME MODUNDA ÇALIŞTIRIN

Endustriyel.dyo.com.tr’den edinilen bilgilere göre, Klimanızı haftada bir 10 dakika buğu çözme modunda en soğuk ayarda ve maksimum fan hızında çalıştırmalısınız. Bu klimanın gaz basıncının korur, kompresörünüzün iyi çalışmasını sağlar, nemi temizler ve küflenmeyi önler.

YAZIN ARAÇ KLİMASI KAÇ DERECE OLMALI?

Yazın araç klimasının ideal sıcaklığı, genellikle dış ortam sıcaklığına ve yolcuların konforuna bağlı olarak 22-24 derece arasında olmalıdır. Bu sıcaklık aralığı, hem enerji verimliliğini sağlar hem de iç mekanın aşırı soğutulmasını önleyerek sağlık problemlerinin (örneğin, soğuk algınlığı veya kas ağrıları) oluşmasını engeller. Ancak, kişisel tercihler ve özel koşullar göz önünde bulundurularak bu ayar biraz değiştirilebilir.

ARAÇ KLİMASININ İYİ ÇALIŞMAMASI YAKIT TÜKETİMİNİ DE ARTIRIYOR

Euromaster.com.tr’de paylaşılan içeriğe göre, Klima çalışıyor, kompresör çalışıyor ama soğutma işlemi gerçekleşmiyorsa klima gazı eksilmiş, fan, klima motoru veya sensörler arızalanmış, polen filtresi veya klima radyatörü tıkanmış olabilir. Düzgün çalışmayan bir klima sistemi sürüş konforunu azaltırken, araç motorunu zorlayacağı için yakıt tüketimini de artıracaktır. Arızalanan klima sistemi aynı zamanda kompresörü de zorlayacağından, bakımı yapılmadığı takdirde ileride daha maliyetli sorunlara yol açabilir. Aracınıza yaptıracağınız düzenli kontroller sayesinde klima sisteminin yıl boyunca sağlıklı çalışmasını sağlayabilirsiniz.

BİR GÖZÜNÜZ SÜREKLİ SOĞUTUCU GAZ SEVİYESİNDE OLSUN

Klima sisteminde kullanılan soğutucu gazın seviyesi zamanla düşebilir. Düşük gaz seviyesi, klimanın soğutma kapasitesini azaltır. Bu nedenle, soğutucu gaz seviyesini düzenli olarak kontrol ettirin ve gerekirse doldurtun.

KONDANTSATÖRÜ TEMİZ TUTUN

Klima sisteminin dış ünitesindeki kondansatörün üzeri toz ve kir ile kaplanabilir. Bu da ısı transferini zorlaştırır ve soğutma verimliliğini düşürür. Kondansatörü temiz tutarak klimanın daha verimli çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eleven + nineteen =