Nasrullah: Direniş, halkının ve mücahitlerinin hedefleri gerçekleşene kadar Gazze’yi desteklemeye devam edecek

Nasrullah: Direniş, halkının ve mücahitlerinin hedefleri gerçekleşene kadar Gazze’yi desteklemeye devam edecek

Lübnan Hizbullah’ı Genel Sekreteri Muharrem ayı dolayısıyla yaptığı konuşmada “Direniş hedeflerine ulaşana kadar Gazze’ye destek vermeye devam edecek.” dedi.

İRNA haber ajansının El Ahd haber portalından naklen aktardığı haberine göre Seyyid Hasan Nasrullah şunları vurguladı:
“8 Ekim 2023’teki Aksa Tufanı operasyonunun ardından Filistin’e destek faaliyetlerine başlayan Lübnan direnişi, hedeflediğimiz amaca tüm cephelerde ulaşmaya devam edecek ve bundan geri dönüş olmayacaktır.”
Nasrullah sözlerini şöyle sürdürdü:
“Lübnan, Irak ve Yemen’de Gazze’ye yönelik saha destek cepheleri ve onun Suriye ve İran gibi başlıca siyasi destekçileri mutlu bir tablo çiziyor. Ancak tam tersine Arap ve İslam ülkelerinin Gazze’ye yönelik tutumlarının ortaya koyduğu tablo oldukça üzücü.”
Hizbullah Genel Sekreteri şunları ekledi:
“Birkaç aydır Gazze Şeridi’ne hiçbir yardım girmiyor ve bu bölge kıtlık ve hastalık riskiyle karşı karşıya ama soru şu: Bu durumu devam ettirmek akıllıca mı?”
Seyid Hasan Nasrullah Siyonist rejimin ordusunun dünyanın en ahlaksız ordusu olduğunu vurguladı.
Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri, aklı başında her Müslümanın kendisine Arap ve İslam ülkelerinin Gazze için gerçekten bir şey yapıp yapamayacağını sorduğuna işaretle “Bu alanda üzerimize düşen görevi yerine getirmemiz gerektiğine inanıyoruz. Birimiz şehit düştüğümüzde ya da savaşla tehdit edildiğimizde korkmuyoruz ve sorumluluğumuzdan vazgeçmiyoruz.” diye kaydetti.
Son olarak Hizbullah Genel Sekreteri şunları söyledi: “Bizler Kerbela’nın evlatları, müritleri ve takipçileriyiz ve ölümü mutluluktan, zalimlerle, işgalcilerle, katillerle yaşamayı ise sefaletten başka bir şey olarak görmüyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three + five =