İran Siyonist rejimin destekçilerini eleştirdi

İran Siyonist rejimin destekçilerini eleştirdi

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Gazze Şeridi’nde Siyonistlerin cinayetlerine destek vermenin utancının sonsuza kadar bu rejimi destekleyenlerin alnında kalacağını söyledi.

İSNA haber ajansının bildirdiğine göre Nasır Kenani, “X” sosyal medya hesabında, Gazze Şeridi’nde savaş suçlarının ve Filistinlilerin, özellikle de mazlum çocukların Siyonist savaş canileri tarafından öldürülmesinin acımasızca devam ettiğini yazdı.

Kenani şunları ekledi:

“Siyonist rejimin tanınmış destekçileri, utanmadan insan hakları sloganları atmaya, diğer bağımsız ülkelerin iç meselelerine küstahça müdahale etmeye ve yorum yapmaya devam ediyor.”

19 sivil toplum örgütü ve işçi sendikalarından oluşan bir grup, son zamanda yayınladığı bir raporda Avrupa’nın önde gelen finans kuruluşlarının, Siyonist rejime silah satan uluslararası silah üreticisi şirketlere 36,1 milyar avroluk kredi ve sigorta poliçesi sağladığını ve bu şirketlerin 26 milyar avroluk hisse ve tahvillerine sahip olduklarını gösteriyor.

Silah üreticileri, İsrail’e silah satarak uluslararası insani hukukun ağır ihlallerini, insanlığa karşı cinayetleri veya Gazze’deki soykırımı kolaylaştırma riskini taşıyor.

Bu raporun hazırlanmasına katkıda bulunan Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu’nun raporuna göre 2019’dan 2023’e kadar aralarında Boeing, General Dynamics, Leonardo, Lockheed Martin, RTX ve Rolls-Royce’un da bulunduğu dünyanın en büyük silah üreticileri , İsrail’e silah veya silah sistemleri satmışlardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five × four =